petak, 21 Februar 2014 12:27

Ambasadama stranih zemalja u BiH, o angažmanu UPTK, 21.02.14.

Vaša ekselencijo,

Želimo Vas i službeno upoznati sa angažmanom Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona (UPTK) na planu ubrzanijeg i što kvalitetnijeg prevazilaženja kriznog stanja u Tuzlanskom kantonu (TK) i Bosni i Hercegovini, te unaprjeđenja ekonomskog i socijalnog stanja u TK. 

UPTK je (kao organizacija civilnog društva, koju čine osobe – poslodavci koji svojim angažmanom i svojim kapitalom, zajedno sa svojim zaposlenicima, svakodnevno stvaraju novu vrijednost i doprinose ekonomskom razvoju zajednice u kojoj djeluju) kroz neposredan  rad te kroz rad Ekonomsko – socijalnog vijeća za teritoriju TK (ESV TK), često ukazivao na prisutne probleme u privredi TK te na loš i spor rad Vlade TK i vladinih organa. Skoro u pravilu, uvijek smo nudili rješenja za evidentne probleme te zahtijevali promjene koje bi pojedine procese pokrenuli nabolje. Međutim, u duhu ukupne radne atmosfere koja je već dvije decenije prisutna u BiH,sluha i razumijevanja u proteklom periodu nije bilo.

Upozoravali smo i na nezakonito djelovanje (i to dugogodišnje) pojedinih organa i institucija TK. Kada smo uvidjeli da niti na takva upozorenja nema reakcija, od jeseni 2013. g. smo počeli znatno radikalnije insistirati na reakcijama Vlade, uz pisana (zvanična) upozorenja da ćemo prava poslodavaca, prava radnika i prava građana tražiti i putem medija te na druge načine... 

Čitavi dokumenti u prilogu.

Aktuelno

Ostale aktuelnosti