petak, 04 Oktobar 2013 12:43

Pismo UPTK predsjedniku Skupštine TK, 4.10.13.

Poštovani, 

Pozivamo Vas i predlažemo da u narednom dugoročnom periodu, na sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona redovno pozivate i predstavnike Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona, uz pravo učešća u radu, a u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine.

Imajući u viduogromnu važnost privrednog razvoja za sveukupan razvoj i napredak cjelokupnog društva, ali posebno i stagnaciju privrednih aktivnosti u posljednjim godinama, Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona u posljedenje je vrijeme intenziviralo svoje aktivnosti kako bi, zajedno sa ostalim činiocima privrednog i društvenog razvoja, aktivno učestvovalo i doprinijelo ubrzanijem pokretanju svih privrednih aktivnosti.

Cijenimo da je kontinuirana saradnja - posebno sa Vladom i Skupštinom Tuzlanskog kantona, zbog ustavnih nadležnosti i odgovornosti ovih institucija za razvoj cjelokupnog Kantona, od iznimne važnosti. Stoga vjerujemo da je stalni i otvoren dijalog, utemeljen na viziji, stručnosti i iskustvu poslodavaca – s jedne strane, te nadležnostima Skupštine i Vlade TK – s druge strane, ključan u narednom dugoročnom periodu iznalaženja načina i modela ubrzanijeg pokretanja svih privrednih aktivnosti na području Tuzlanskog kantona ali i njegovog kvalitativnog oživljavanja u svim drugim – društvenim segmentima života.

U tom dijalogu i definiranju rješenja, građani Tuzlanskog kantona, odnosno njihova prava i njihov ekonomski  standard, moraju biti stalni i glavni prioritet. 

Uvjereni smo da, u partnerskom odnosu Skupštine i Udrženja poslodavaca, zajedno možemo doći do neophodnih i dragocjenih rješenja u kreiranju privrednog i društvenog prosperiteta građana našeg Kantona.

 

S poštovanjem,

Vinko M. Ćuro,

v.d. predsjednika Udruženja poslodavaca TK

 

Aktuelno

Ostale aktuelnosti