subota, 08 Februar 2014 21:43

Stav Sindikata i Poslodavaca 08.02.14.

STAVOVI U POVODU AKTUALNIH DEŠAVANJA U TUZLI I TUZLANSKOM KANTONU

1.Podržavamo potpuno opravdane proteste građana čija su osnovna prava i egzistencija ugroženi. Istovremeno, osuđujemo vandalizam i rušilaštvo koje se desilo u Tuzli i drugim dijelovima Federacije BiH.

Najnovija dešavanja u posljednjih nekoliko dana na prostoru cijele Federacije proizvod su otuđenosti politike od građana i njihovih osnovnih – ustavom zagarantovanih prava, te nerad i bahatost u političkim i državnim institucijama.

SSS TK i UP TK su u proteklom višegodišnjem periodu upozoravali Vladu TK na tešku situaciju u privredi Tuzlanskog kantona i nudili rješenja koja nisu naišla na adekvatno razumijevanje, odgovor i akciju Vlade. 

2.Udruženje poslodavaca TK i Savez samostalnih sindikata TK zauzeli su jedinstven i čvrst stav da je jedini ispravan način daljeg djelovanja Skupštine Tuzlanskog kantona da u najkraćem mogućem roku, ali ne dužem od 15 dana, izabere NESTRANAČKU EKSPERTNU VLADU.

3.Udruženje poslodavaca TK i Savez samostalnih sindikata traže hitan sastanak sa Kolegijem Skupštine Tuzlanskog kantona na kojem ćemo iznijeti konkretne zahtjeve, stavove i prijedloge u cilju hitnog unaprjeđenja ekonomskog i socijalnog stanja u Tuzlanskom kantonu, a gdje će nulti prioritet biti dodatno i maksimalno zaustavljanje budžetskog rasipništva te pravednija preraspodjela javnih sredstava.

 

Aktuelno

Ostale aktuelnosti