nedjelja, 02 Mart 2014 13:13

Projekt UPTK, SPORT -ZDRAVLJE, Općina Tz., 27.11.13.

Projekt „SPORTOM I ZDRAVLJEM DO USPJEŠNIJEG POSLOVANJA“ 2014. – 2020 . (u daljem tekstu: Projekt) sastoji se od niza komplementarnih aktivnosti promotivnog i istraživačkog karaktera, koje, u međusobnom programskom i organizacijskom nadopunjavanju, čine jedinstven Projekt istraživanja i promocije zdravlja zaposlenika u poslovnim sistemima na područjuOpćine Tuzla i ostalih općina na području Tuzlanskog kantona.

Namjera je da Projekt traje u kontinuitetu 6,5 (šest i pol) godina, odI2014. do VI 2020. godine, a sastojat će se od 1 + 12 polugodišnjih faza. U ovom dokumentu obrađena je samo prva šestomjesečna eksperimentalna faza (I – VI 2014.). Zavisno od rezultata prve eksperimentalne  faze i prihvaćenosti Projekta među poslovnim sistemima i institucijama nadležnim za zdravlje na području Općine Tuzla i TK, projicirat će se i razviti narednih 12 faza (za sljedećih 6 godina).

Projekt „SPORTOM I ZDRAVLJEM DO USPJEŠNIJEG POSLOVANJA“ sastojat će se od sljedećih aktivnosti i programa:

a)Promocija značaja zdravlja zaposlenika za uspješnije poslovanje;

b)Promocija značaja da(ri)vanja krvi za unaprjeđenje poslovanja;

c)Promocija značaja zdrave prehranei bavljenja sportom za unaprjeđenje poslovanja;

d)Promocija značaja zdravog radnog okruženja za uspješnije poslovanje (od mikro radnog ambijenta, preko zaštite na radu, do ekološki zdravog okruženja). 

Neminovno, promocijom prethodno pobrojanih oblasti, generalno će se PROMOVIRATI I SPORT KAO JEDAN OD JEDNOSTAVNIJIH I DOSTUPNIH NAČINA OSTVARIVANJA ZDRAVOG ŽIVOTA a u cilju preventivnog opredjeljenja i djelovanja protiv svih vrsta i oblika bolesti.

Čitav projekt možete pogledati u prilogu.

 

Aktuelno

Ostale aktuelnosti